Monday, February 3, 2014

Unii psihologi sugerează că studenții care doresc să își aminteasca materia mai bine ar trebui să îș


Primul experiment al psiholoagei consta în a le cere unor copii să realizeze în cursul unei zile vreo douăzeci de mici obiecte (din pastă de modelat, mărgele sau puzzle-uri). Ea îi lăsa să termine jumătate din activități, dar făcea în așa fel încât celelalte să rămână neterminate. Puțin mai târziu, copiii au fost rugați să-și amintească tot ce făcuseră. Sarcinile rămase neterminate erau citate de aproximativ două ori mai des decât celelalte. Ipoteza lui Zeigarnik era aceea că mica tensiune indusă prin faptul de a mai avea niște ,,lucruri de făcut este domolită de terminarea lor, ceea ce facilitează uitarea lor conștientă (și nicidecum wall units inconștientă; de exemplu, succesele noastre ne servesc ca să construim o rețea de amintiri inconștiente pozitive care ne vor servi din nou, mai târziu). Pe când faptul de a nu putea termina wall units ceva ce trebuie întreprins este mai bine memorat, desigur, pentru că tensiunea ,,lucrurilor rămase de făcut nu este domolită: acest fapt asociază amintirea cu o emoție wall units negativă care facilitează recursul la conștiință.
Unii psihologi sugerează că studenții care doresc să își aminteasca materia mai bine ar trebui să își lase învățatul neterminat când iau pauze. Cum să iei natural pauze productive care te împing să te întorci la muncă
Dar imaginează-ți potențialul acestei schimbări : vei ancora o stare de neterminare în pauze, stare care te va motiva să treci la lucru astfel, vei reveni mai rapid la sarcinile rămase neterminate și te vei întâlni cu un prieten demult uitat: cheful de lucru
Deja ne confruntăm cu Efectul Zeigarnik, în viața de zi cu zi: în serialele la care ne uităm. La serialul tău preferat, observă cum spre sfârșitul episodului apar intrigi noi care sunt lăsate neîncheiate. Ele îți mențin curiozitatea până la următorul episod.
S-ar putea sa-ti placa si: SuperFocus – o tehnica intuitiva de time management Schimbări de percepție (II): Timpul este un dulap Review: Do It Tomorrow Sistemul intuitiv de Time Management – Autofocus Matricea Eisenhower – stabileste ce e cu adevarat…
RESURSE


No comments:

Post a Comment